Cikkek

Kipróbáltuk: Adobe CS4 beta

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-16 11:10:14

Az Adobe Creative Suite negyedik kiadását hivatalosan szeptember 23-án jelentették be. Megnéztük, megvizsgáltuk, kipróbáltuk.

Uranosz és Gaia gyermekei, a görög mitológiában szereplő titánok hihetetlen erejükről voltak híresek. Az Adobe titánja, a Creative Suite Master Collection tudásban és gyorsaságban is jeleskedik. A sorozat legújabb, immár negyedik kiadását hivatalosan szeptember 23-án jelentették be. Adobe Creative Suite 4 Master Collection igen terjedelmes, 15 alkalmazásból álló csomag. Erőforrásigénye is ehhez fogható. A minimum konfiguráció 2 GHz-es processzor, 2 GB RAM, 23,8 GB HDD, 1280×900 pixele monitor, OpenGL 2.0 kompatibilis grafikuskártya, Windows XP SP2/Vista, illetve Macintoshon Intel processzor, Mac OS X 10.4.11-gyel. Bár az Adobe bejelentette a 64 bites változatot is, ez egyelőre csak Windows Vista alá lesz elérhető, a Macintosh-felhasználóknak még várniuk kell.

A csomag legígéretesebb darabjai az új Photoshop CS4, a Fireworks CS4, a Dreamweaver CS4 és a Flash CS4. Az új Flash-sel egy időben, de tőle függetlenül az Flash Player 10-es is megjelenik, ennek nyilvános bétája már májustól elérhető. Az Adobe Creative Suite 4 Master Collection további tartalma: Indesing CS4, Acrobat 9, After Effects CS4, Premiere Pro CS4, Soundbooth CS4, Encore CS4, Contribute CS4, Bridge CS4, Version Cue CS4, Media Encoder és az OnLocation CS4. Ezek a szoftverek önállóan is igen kiválóan használható termékek számos területen. Éppen ezért az Adobe négyféle csomagot állított össze belőlük.

stonehenge.jpgStonehenge, azaz Photoshop CS4. A Photoshop és egyben az egész CS4 csomag legnagyobb újdonsága, a GPU-s gyorsítás a felület mögött bújik meg

A régi Creative Suite csomagokhoz legjobban hasonlító Design Collection azokat az alkalmazásokat tartalmazza, amelyek a design, a fotó, a grafika, az arculattervezés, valamint a kiadványszerkesztés területén a leginkább szükségesek. A Web Collectiont webdesignereknek, honlapfejlesztőknek, illetve internetes grafikák, animációk készítőinek állították össze. A Production Collectiont profi multimédiás alkalmazások, video- és hanganyagok készítésére szánták. Az általunk kipróbált Master Collection minden szoftvert tartalmaz...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek