Cikkek

Kína is megjelenik a Computexen

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-12-09 12:10:06

Kínai cégek első ízben vehetnek részt a jövő évi Computex Taipei vásáron. A tajvani kormány javítaná kapcsolatát Kínával.

Tajvan és Kína kereskedelmi kapcsolatai jelentősen bővültek az elmúlt évtized során, olyannyira, hogy Kína átvette az Egyesült Államok helyét, mint Tajvan legnagyobb kereskedelmi partnere. Ennek ellenére a kínai cégek vagy akár magánszemélyek nehezen tudtak letelepedni Tajvanban a több évtizeddel ezelőtt elfogadott törvények miatt (60 évvel ezelőtt ide vonultak vissza a polgárháborúban vereséget szenvedett kínai nacionalisták, azóta meglehetősen fagyos a viszony a két állam között, habár hivatalosan Tajvan még mindig Kínához tartozik).

Az új tajvani kormány, élén Ma Ying-jeou elnökkel több korlátozást feloldott, és megkönnyítette a beutazást kínai látogatók előtt. Röviddel az elnök hivatalba lépése után újra megindultak - 1949 óta először - a repülőjáratok Kína és Tajvan között, és lehetővé tették tajvani cégek számára, hogy befektessenek Kínában. Most a Computex kiállítás és vásár szervezői bejelentették, hogy 200 standot ajánlanak fel kínai vállalatoknak. A Huawei már jelezte, hogy képviselteti magát a júniusra tervezett rendezvényen.

A bejelentést nem fogadták kitörő örömmel a partnerek, tekintettel, hogy már elkelt minden stand a Computexre, annak ellenére, hogy a szervezők a pavilonok számát négyről ötre emelték, jelentkezők pedig még mindig lennének...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek