Cikkek

Kettős csere az SAP-nál

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-02 15:46:24

Kedden két régió, köztük az EMEA-térség vezetői székében is változás történt a német informatikai óriásnál.

Az Európát, Közel-Keletet és Afrikát egybefogó EMEA-térséget José Duarte, míg a latin-amerikai piac irányítását Rodolpho Carduneto veszi át. A távozó Erwin Gunst és Bill McDermott sem marad munka nélkül, hiszen az SAP már korábban bejelentette, hogy mindketten az igazgatótanács tagjai lesznek. A kinevezés mellett Gunst mostantól a működésért felelős igazgatói teendőkért is felel, McDermott pedig egyúttal a vállalat műveleti igazgatója lett.

Az új régiós vezetők különböző életút során jutottak ugyanarra a szintre a céges ranglétrán. Míg Duarte több mint 15 éve az SAP alkalmazottja (júliusig az EMEA nagyvállalati divízióját irányította), addig Cardenuto a HP-tól érkezik, ahol Latin-Amerika és a karibi térség iparági kereskedelmét vitte.

Piaci elemzők szerint a változások túl magas pozíciókban történtek ahhoz, hogy a konkrét irányvonalak már most kirajzolódjanak, ugyanakkor azt is hozzáteszik, hogy McDermott cégen belüli pozíciója erősödött a személycserékkel. Ray Wang, a Forrester Research munkatársa szerint a lépések mindenképpen azt mutatják, hogy az értékesítési politika egyre nagyobb súlyt kap az SAP-n belül...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek