Cikkek

Kétfaktoros azonosítás iPhone-nal

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-08-04 15:10:08

Az RSA bejelentette azt az alkalmazását, amely immár iPhone-on is elérhetővé teszi a SecurID tokenek esetében megszokott funkcionalitást.

A többfaktoros hitelesítés egyre komolyabb szerepet tölt be az informatikai rendszerek védelmében, ezért korántsem mindegy, hogy az azonosítás e többszintű formáját miként lehet megvalósítani. Manapság a megfelelő biztonsági szint elérése mellett a könnyű használhatóságot, a mobilitást és a költséghatékonyságot sem lehet figyelmen kívül hagyni. Az RSA fejlesztői is pontosan tisztában vannak ezzel, miközben a SecureID megoldásokat mind szélesebb körben igyekeznek elérhetővé tenni az intézményi és a vállalati felhasználók számára. A legújabb vívmányuk a RSA SecurID Software Token for iPhone Devices nevet viseli, amiből jól kiderül, hogy miről is van szó. Az új alkalmazás feladata ugyanis az, hogy az Apple iPhone tulajdonosok számára egy olyan szoftveres tokent biztosítson, amelyet bárhol, bármikor elérnek anélkül, hogy külön eszközöket kellene vásárolniuk, illetve maguknál tartaniuk.

Az RSA SecurID Software Token for iPhone Devices egyszerűen telepíthető és használható. A mobil készüléket szükség esetén egy mobil tokenné változtatja, és percenként generálja az egyszer használatos kódokat. Ennek segítségével a felhasználó biztonságosan érheti el például a vállalatának azon informatikai erőforrásait, amelyekhez jogosultsága van....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek