Cikkek

Kész a Samsung netbookja

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-23 12:10:05

A Samsung is beszállt a versenybe: bejelentette az NC10 nevű, 10,2 hüvelykes kijelzővel szerelt, pehelysúlyú minilaptopot.

A Dél-Koreai óriás is beszáll a netbook-üzletbe, ami jól példázza, hogy mennyire népszerűek lettek az ilyen típusú termékek. A Samsung állítása szerint alaposan megvizsgálta a piacot, mielőtt úgy döntött, hogy saját termékkel jelenik meg rajta. Vizsgálódásuk eredménye szerint a felhasználók frusztráltak az első generációs netbookok kis méretű kijelzőitől (amelyeken gyakran horizontálisan kell görgetni a weboldalakat), az apró billentyűzetektől és a rövid akku-élettartamtól. Az NC10 tervezésénél figyelembe vették ezeket az igényeket, és eleve 6 cellás akkuval szállítják a gépet, melyről azt állítják, hogy akár 8 óra hosszat is működhet egyetlen akkutöltéssel.

samsungnc10_girls.jpgA Samsung Angyalai NC 10-ekkel körülvéve

A Samsung netbookja is az Intel Atom CPU-ra épül. Operációs rendszerként a cég Windows XP-t szállít vele, és nem egyelőre tervezi, hogy linuxos változatot is készítsen. Az NC10 először októberben kerül az ázsiai piacra - közelebbről Kínában és Dél-Koreában jelenik meg -, ezen kívül több európai országban is elérhető lesz. Európakivételesen nem csak a kontinens nyugati felét jelenti, hanem Oroszországot is - bár az elsők között érthető módon a fejlett piacok dominálnak, így Anglia, Franciaország, Németország, Spanyolország, Olaszország és Hollandia. Az NC10 érdekes módon a legnagyobb piacon, az Egyesült Államokban csak november közepén jelenik meg.

samsungnc10_feherbillentyu.jpgIgyekeztek használható méretű billentyűzettel ellátni a gépet

A Samsung egyelőre nem közölte a gép pontos specifikációit, de azt biztosan lehet tudni, hogy az NC10 szíve az 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzor lesz, 80-160 gigabájtos merevlemezt építenek belé, 1,3 megapixeles webkamerája, valamint Wi-Fi "g" és Bluetooth 2...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek