Cikkek

A kék doboz

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-10 16:10:02

Egy kétes minőségű tápegység nehezen megfogható hibák forrása lehet. Tesztünk tárgya nem ilyen gyanús alak.

Egykor - és reméljük, hogy erről már múlt időben írhatunk - az olcsó PC-házakban csapnivaló minőségű tápegységeket találhattunk. Gyakorlat volt az is, hogy a 125 wattos tápokra minden lelkiismeretfurdalás nélkül rátették a sokkal nagyobb teljesítményt jelző matricát. Mi több, egyes kereskedők már eleve ilyen "átverős" felirattal rendelték meg azokat a gyártóktól - akik sajnálatos módon lelkesen ki is szolgálták az igényt. Az ilyen házakba szerelt gépek azután furcsa hibákat produkáltak, lefagytak, újraindultak, és csak remélhetjük, hogy ennél nagyobb galibát nem okoztak.

fspepsilon.jpg FSP Epsilon 80Plus 600 /p>

A tápegységet egyetlen, a hőmérséklet és a terhelés függvényében változó sebességgel forgó, 12 centiméteres ventilátor hűti, méghozzá igen halkan és effektíven. Átlagos konfigurációkkal nem sikerült kihozni a sodrából, továbbra is csendesen dolgozott. A kábelezés fix, így jókora kábelkupac várja, hogy elhelyezzük a gépben - szemben azokkal a megoldásokkal, ahol a tápegység belső oldalán csatlakozókat alakítottak ki, hogy csak annyi kábelt kelljen beépíteni, amennyire szükségünk van. Segít a rendrakásban, hogy tépőzáras szalagokat mellékeltek erre a célra.

A "jókora kábelkupac" persze relatív dolog. Egy 20+4 tűs, hat SATA-, hat PATA-, egy floppy- és négy PCIe- (egy-egy 8, 4, 6+2, illetve 6 tűs) csatlakozót találunk a kábelmakaróni végén...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek