Cikkek

Karácsonyi üzemszünet a Ciscónál

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-11-26 13:10:05

A cég története során először "tart zárva" az ünnepek között, és egymilliárd dolláros spórolást tervez a 2009-es pénzügyi évre.

A UBS befektetési cég a héten kiadott közleménye szerint a Cisco Systems zárva tart az ünnepek közti négy napban. A UBS szerint ez is annak a több mint egymilliárd dolláros megtakarítási tervnek a része, melyet a cég a 2009-es pénzügyi évre jelentett be még november 5-én, és a megtakarítással igyekszik belső költségvetésének határai között maradni. A Cisco nem kommentálta az UBS azon értesülését, hogy a bér- és fenntartási költségeken akarna spórolni, bár elemzők szerint a vállalatnak fontolóra kellene vennie az elbocsátások lehetőségét is.

Az UBS jelentése mellett kiszivárgott a Cisco Systems egyik belső körlevele is, melyből kiderül, hogy a cég csak az ügyféltámogatással foglalkozó alkalmazottainak munkájára tart igényt a fenti időszakban. Ezen kívül arra bátorítja a dolgozóit, hogy azok vegyenek ki szabadságot a december 22-24. közti időszakra, vagy akár egészen a második negyedév végéig. (A levél értékeléséhez tudnunk kell, hogy az amerikai cégek többségénél szabadságuk idejére az alkalmazottak nem kapnak fizetést.)

Ezen kívül a Cisco azt is közli, hogy idén elmaradnak az általa finanszírozott év végi ünnepségek, és az utazási költségeken is spórolni akar - csökkentené a vásárokra, konferenciákra kiküldött alkalmazottak számát, és a továbbképzéseket, tanfolyamokat is igyekszik a cég saját létesítményeibe áthelyezni...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek