Cikkek

IVSZ: elnökségi szintre került a szélessáv

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-29 12:10:07

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége kiemelt szerepet szán a szélessávú penetráció növelésének, ami a szervezet elnökségében dedikált képviseletet kapott.

Múlt heti elnökségi ülésén az IVSZ új struktúra létrehozásáról döntött, amely az érdekképviseleti szervezet szándékai szerint növeli a működés hatékonyságát és a válsággal sújtott gazdasági környezetben is adekvát választ ad az IKT szektor kihívásaira. Mindemellett az IVSZ a jövő stratégiai ágazataira koncentrál. Az egyik ilyen terület a hazai szélessávú internet penetráció növelése, ennek támogatásához az IVSZ elnökségében dedikált képviseletet kapott a téma Bóna Ákos elnökségi tag személyében.

- A gazdaság egészére kiterjedő válságból való kilábaláshoz és új növekedési pályák felállításához az egyik út a szélessávú infrastruktúra fejlesztésén keresztül vezet. Ehhez a hálózatokon igénybe vehető szolgáltatások mind szélesebb körű terjesztése és használatuk oktatása is szükséges - mondta el Bóna Ákos, az IS Média Kft. ügyvezetője.

- A szélessávú internet penetráció jelenlegi hazai szintjének növekedése azonnali pozitív hatásokat eredményezne a vállalkozások és a lakosság számára is. A digitális írástudás képességének "birtoklása" is kulcsszerepet játszik a versenyképes, tudásalapú gazdaság megteremtésében. Ma Magyarországon a lakosság mintegy 50 százaléka digitális írástudatlan, így ezen a téren is jelentős teendők várnak a piaci szereplőkre, a kormányzatra és a civil szférára egyaránt - tette hozzá az új elnökségi tag.

Bóna Ákos a szélessávú internet infrastruktúra egész országot lefedő kiépítésének felgyorsításán túl elengedhetetlennek tartja olyan korszerű tartalmak fejlesztését és megjelenését, amelyek elősegítik a távoktatás és a távmunka elterjedését, valamint az elektronikus közigazgatási szolgáltatások mind szélesebb körű alkalmazását...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek