Cikkek

IPTV-szolgáltatást indított az EnterNet

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-29 12:10:17

Az EnterNet IPTV-je csütörtöktől érhető el; a legnagyobb hazai alternatív internetszolgáltató az elsők között vált triple-play szolgáltatóvá a hazai piacon.

Az EnterNet 2000-ben alakult alternatív internetszolgáltatóként, jelenleg mintegy 50 ezer ügyfele van. A cég ügyfelei a bejelentés alapján csütörtöktől egy szolgáltatótól tudják igénybe venni az internet-hozzáférés, telefon és televízió szolgáltatásokat.

- Azoknak a cégeknek, akik a hazai ADSL piacon nem akarnak tért veszteni, elengedhetetlenné vált a triple-play szolgáltatások bevezetése. Mivel már régen felismertük, hogy az ADSL önmagában egyre nehezebben értékesíthető, így időben elkezdtünk dolgozni a triple-play megvalósításán. Fontosnak tartom kiemelni azt is, hogy jelenleg mi vagyunk az egyetlen alternatív szolgáltató, aki a triple-play mellé mobilinternetet is kínál - fogalmazott Bauer Róbert, az EnterNet igazgató tanácsának elnöke a bejelentés kapcsán.

Bővülő piac
Az EnterNet IP televízió előfizetői három alapcsomagból és számos kiegészítő lehetőségből választhatnak egy éves és határozatlan hűségidejű szerződés mellett. A Start (24 csatorna), Otthon (49 csatorna), Prémium (64 csatorna) csomagok, széles csatornakínálatot biztosítanak. A szolgáltatás kiépítéséhez 8 megabites átviteli képességű ADSL kapcsolat szükséges, ami azonban az előfizetett ADSL kapcsolat sávszélességétől.

Az IP televízió lényege, hogy a TV adás interneten keresztül érkezik a vevőkészülékbe (set-top-box), így a legtöbb hagyományos készülékkel nézhető lesz...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek