Cikkek

iPhone-ra is fejleszt az Oracle

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-14 13:05:32

Az Oracle az Apple-telefonra is kifejlesztette üzletiintelligencia- alkalmazását, amelyet BPM- és CRM-alkalmazások követnek.

Az Oracle is felszáll az "iPhone-vonatra": az amerikai szoftvergyártó bejelentette, hogy a Business Indicators üzletiintelligencia- alkalmazását (Business Intelligence - BI). Az üzleti jelentéseket, elemzéseket és riasztásokat megjelenítő alkalmazást az Apple most megnyitott App Store internetes boltjából ingyen tölthetik le azok a felhasználók, akik egyébként érvényes licensszel használják a vállalatuknál az Oracle BI alkalmazását.

A menedzserek is szeretik
Az Apple eredetileg elsősorban az otthoni felhasználók számára fejlesztette ki a múlt héten immár a második verzióhoz érkezett iPhone mobiltelefont, azonban a készülék az elmúlt időszakban nagy népszerűségre tett szert a vállalati menedzserek körében is. A szoftvergyártók ezért egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy az egyéb mobilplatformok - elsősorban a Symbian és a Windows Mobile - mellett az iPhone-ra is kifejlesszék mobilalkalmazásaikat.

Nem gondolta másként az egyik legnagyobb üzleti szoftverszállító Oracle sem, amely a közeljövőben a Business Indicators BI alkalmazás mellett üzletifolyamat-kezelő (BPM) és ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) szoftvereinek is megjelenteti az iPhone-ra szánt változatát; hosszabb távon pedig az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerhez is meg szeretnének jelentetni egy iPhone-ra szánt kiegészítést.

Ki korán kel...
Bár az iPhone-t még nem használják olyan sok helyen, mint például a Blackberry üzleti mobiltelefont, de a szállítónál úgy gondolták, hogy a növekvő érdeklődés miatt érdemes minél hamarabb támogatniuk ezt a mobilplatformot is...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek