Cikkek

Az internetre is átterjednek a harcok

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-06 10:10:04

A Gázai övezetben zajló incidensek egyes hekkercsoportokat jelentős méretű támadásokra ösztökéltek.

Az elmúlt napokban az izraeli hadsereg és a Hamász szervezet között kialakult csatározásokat egyes hekkercsoportok sem nézték tétlenül. Gary Warner, az Alabama Egyetem egyik kutatási igazgatója szerint elsősorban marokkói, libanoni, török valamint iráni hekkercsoportok állították csatasorba az erőforrásaikat. Az online támadások célja, hogy minél több weboldal tartalmát sikerüljön módosítani, és ezáltal különféle üzeneteket lehessen közzétenni. Az eddigi hírek szerint az online támadásoknak elsősorban az ".il" domain alatt működő weboldalak estek áldozatául. A hekkerek főként kisebb vállalkozások weblapjait szemelték ki, de például az izraeli Galoz Electronics weboldala is áldozatul esett az online incidenseknek. A cég oldalára a következő üzenet került fel:

RitualistaS GrouP Hacked your System!!! The world isn't insurance!!! For a better world.

Egyes esetekben a támadók nemcsak szöveges tartalmakat helyeznek el a weblapokon, hanem a harcokkal és az erőszakkal kapcsolatos képeket is feltöltenek azokra.

Gary Warner becslése szerint eddig körülbelül tízezer weboldalt sikerült a támadóknak módosítaniuk. A hekkercsoportok jelenleg különböző internetes fórumokon keresztül koordinálják a tevékenységüket...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek