Cikkek

Neten a művelt amerikai alkoholisták

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-12 15:10:54

A legnagyobb online áruház, az Amazon.com októbertől új területet gyarmatosít, és amerikai borokat is forgalmaz majd.

A piaci pletykák szerint októbertől még könnyebben juthatnak hozzá a legjobb amerikai borokhoz a világ "művelt alkoholistái": a tervek szerint akár többszáz féle borászat nedűiből lehet majd válogatni - adta hírül a Reuters. A Napa Valley Vintners, a kaliforniai bortermelő régió 315 borászatát összefogó nonprofit szervezet már meg is kezdte a munkatársak felkészítését az online kereskedelmi rendszer használatára. A szervezet képviselője szerint egyelőre körülbelül 26 államban lehet majd megvásárolni az Egyesült Államok valamennyi vidékéről származó borokat.

080912amazon2.jpgBorászati szakértők szerint az Amazon belépése a borpiacra jól ellensúlyozhatja azt a trendet, hogy az elmúlt években a piaci konszolidáció következtében folyamatosan csökkent a borokat forgalmazó amerikai disztribútorok száma. A Stonebridge Research Group adatai szerint a borvásárlók tavaly az Egyesült Államokban 30 és 32 milliárd dollár közötti forgalmat generáltak, ennek viszont legfeljebb 7 százalékát adta az e-kereskedelem.

A növekedésnek leginkább a szállítás költségei és az államonként eltérő szabályozás áll az útjában - az Amazon.com ezt úgy kívánja áthidalni, hogy megállapodik a jelenleg is 45 államba szállító, kaliforniai New Vine Logistics vállalattal...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek