Cikkek

Interaktív útikönyv Budapestről

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-11-28 16:10:05

A Pocket Guide nevű szolgáltatás személyes idegenvezetőként segít megismerni Budapestet a hazánkba látogatóknak.

A Pocket Guide, melyet a Budapest Pocket Guide Hungary Kft. az MTA SZTAKI-val közösen fejlesztett, egy teljes értékű városkalauz, ami lehetővé teszi a külön felkészülés nélküli városnézést. Például ha egy hazánkba látogató turista összesen három órát szán a városnézésre, egyszerűen kiválaszt egyet az adott hosszúságú 10 beépített túra közül. A készülék egy nevezetesség közelébe érve automatikusan elindítja az ahhoz tartozó hangfelvételt, és a könnyebb beazonosítás érdekében a kijelzőn megjelennek a nevezetességről készült képek is. A lejátszás tetszőlegesen megállítható vagy tekerhető. A beépített túrán a javasolt látnivalók közti séta alatt a felhasználó a városról, és annak történelméről hallhat érdekes történeteket.

A kötetlen városi séta során is nagy segítség a Pocket Guide, mivel folyamatosan látható a turista aktuális pozíciója, valamint válogathat a rendszerben tárolt összes nevezetesség közül, melyek ikonjai érdekességüktől függően zöld, sárga vagy piros színnel jelennek meg a képernyőn.

A készülék a közlekedésben is komoly segít. A tömegközlekedési eszközökön jelzi, hogy mikor kell leszállni, és átszállásnál merre található a következő jármű megállója. Taxizás közben is hasznos, mert a megtett út és az idő függvényében hozzávetőlegesen képes kalkulálni, reális viteldíjat. A tervek szerint a készülék autós verziójában, az autós navigáción túl a parkolási információk és a leparkolt kocsi megtalálásában is számíthatunk majd a készülékre...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek