Cikkek

Informatikusok között hódít a Falatrax

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-02 10:10:03

Több mint ötezer kis- és középvállalati (kkv) informatikus próbálta már ki a képzelt cég informatikai demórendszerét.

A Microsoft 2000-ben mutatta be a kis- és középvállalatok informatikai igényeire szabott Small Business Server első változatát (SBS). A rendszer hazai bevezetésekor fontos szempont volt, hogy az érdeklődő informatikusok könnyen és minden kockázat nélkül elsajátíthassák az SBS beállításának, működtetésének alapjait. A Microsoft Magyarország megbízásából a NetAcademia Oktatóközpont ekkor készítette el a falatrax.hu címen elérhető demórendszert, amely egy képzelt cég mindennapjaiba interaktív módon vezeti be a tudásukat csiszolni vágyó informatikusokat.

A Falatrax weboldala teljesen úgy viselkedik, mintha egy kisvállalat lenne, ahol a felhasználók kérésekkel és kérdésekkel fordulnak a "rendszergazdához", vagyis a látogatóhoz. A szimuláció éppen ebből fakadóan a kezdetek óta sikeres, éves szinten 5-600 informatikus sajátítja el az oldalon az SBS használatát, s gyakorolja be a rendszer beállítása során alkalmazandó, olykor kényes műveleteket. 2003-ban a NetAcademia Small Business Server 2003 címmel könyvet is megjelentetett, amely a Falatrax demópéldáival összekapcsolva ismerteti a Microsoft kkv-knak szánt informatikai rendszerének használatát.

- A Falatrax referenciahálózatban található leírások, feladatok a gyakorlati élet tapasztalatai alapján születtek, amelyeket a tanfolyamokon, fórumokon felvetett problémák, illetve a szaktanácsadásokon alkalmazott megoldások ihlettek - ismertette az online tananyag kidolgozásának hátterét Réczi Gábor, a NetAcademia oktatója, aki a Microsoft SBS MVP titulusát is magáénak tudhatja.

- A 2003-ban indult Falatrax demókörnyezet nagyban hozzájárult a termék széles körben történő elterjedéséhez. A most elérhető SBS 2003 R2 verzió a kisvállalati ügyfeleink között nagyon népszerű termék, tipikusan a 10-30 számítógéppel rendelkező cégek használják. Az idén ősszel megjelenő újabb változatok kapcsán így azt tervezzük, hogy a Falatrax Kft...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek