Cikkek

Munkahelyeket helyez át Indiába az IBM

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-26 11:10:06

Ismét úgy hírlik, hogy több ezres elbocsátásra készül az IBM Észak-Amerikában. A cég egyelőre nem kommentálja a feltételezéseket.

A Wall Street Journal szerdán arról írt, hogy az IBM "nagy számú" létszámleépítést tervez az Egyesült Államokban a globális üzleti szolgáltatások üzletágában. Sok állást Indiába helyeznek át, cégen belüli források szerint. Doug Shelton, az IBM szóvivője csupán annyit reagált, hogy nem kommentál "szóbeszédeket vagy feltételezéseket". Lee Conrad, az IBM egyik szakszervezetének vezetője szerint egy ideje már számítanak arra, hogy elbocsátások lesznek az üzletágnál.

A szakszervezet értesülései szerint 4000 embert fognak elbocsátani, de a vállalat ezt "szokás szerint nem erősítette meg" - nyilatkozta Conrad. Hozzátette: a szakszervezetet nem annyira maga a leépítés irritálja, hanem az, hogy ha van munka az IBM számára Indiában, akkor lennie kell az USÁ-ban is. A Financial Times úgy tudja, hogy az IBM ötezres leépítést tervez, és ezt a jövő héten fogják bejelenteni.

A vállalat nemrég tette közzé negyedik negyedéves pénzügyi eredményeit. Ebben az időszakban a profitja 4,43 milliárd dollárra emelkedett...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek