Cikkek

IFA: processzor a tévében

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-01 12:10:03

A kiállítás legérdekesebb hétvégi bejelentései ismét csak televíziókról és számítógépekről szóltak.

Szupervékony, a Macbook Airre erősen emlékeztető hordozható számítógéppel jelentkezett a Samsung. Az X360-at a Lighter than Air (A levegőnél könnyebb) című sajtótájékoztatón mutatták be, a cég közlése szerint a gép súlya 1,27 kilogramm (90 grammal könnyebb, mint az Air). A méreteket viszont nem közölték, ami arra utal, hogy az X360 nem vékonyabb az Air-nél, habár a két gép képernyőmérete azonos, 13,3 hüvelykes. Konfigurációja: Core 2 Duo processzor, 128 GB SSD-meghajtó, Windows Vista operációs rendszer. A gépet elsőként Nyugat-Európában és Oroszországban dobják piacra, árat nem közöltek.

0829-samsung-x360-01.jpgKönnyebb, de (talán) nem vékonyabb, mint a Macbook Air

Televíziók terén a Samsung a 8-as és a 9-es sorozatot mutatta be az IFA-n. A 8-as sorozatú tévék képernyőjének vastagsága 44.5 mm, átmérőjük 40, 46 és 52 hüvelyk. A készülékek 4 új média szolgáltatása a következő: InfoLive, WISELINK Pro és a beépített tartalom. Az InfoLive állandó kapcsolatot biztosít kijelölt RSS csatornákkal, így folyamatosan olvashatóak hírek az időjárásról, tőzsdéről és a fontosabb történésekről az aktuális csatorna tetején vagy alján futó sávban. A WISELINK Pro lehetővé teszi, hogy USB 2.0 porton keresztül lehessen tallózni és nézni különféle tartalmakat, képeket (jpg), videókat (mpeg) vagy zenéket (mp3). A 8-as sorozatú készülékek Full HD 100Hz Motion Plus technológiával rendelkeznek, míg a 9-es sorozat Smart LED háttérvilágítás rendszerrel készül.

A Toshiba azt tervezi, hogy a Cell processzort beépíti szórakoztatóelektronikai eszközökbe. A Sony, az IBM és az Toshiba által kifejlesztett processzor a PlayStation 3 játékkonzol "lelke", és a Toshiba jelenleg azon dolgozik, hogy televíziókészülékben is hasznosítsa...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek