Cikkek

Idegbaj az illegális XP-használókra!

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-27 14:10:03

A Microsoft frissítette eredetiségvizsgáló szoftverét az XP Professional változatához. Az új verzió szigorúbb.

A szoftvercég termékmarketingért felelős igazgatója, Alex Kochnis blogjában arról számolt be, hogy a vállalat azért változtatta meg a Windows Genuine Notification (WGA) eredetiségvizsgáló működését az XP Pro esetében, mert "ezt a változatot lopják a leggyakrabban".

Mostantól, ha egy verzióról kiderül, hogy nem legális, akkor a következő indításnál a desktop automatikusan feketére vált, lecserélve ezzel bármilyen beállított háttérképet. A sötétség újra előjön, amennyiben a felhasználó megpróbálná visszaállítani a neki kedves képet.

Szintén új "feature"-nek tekinthető a folyamatos figyelmeztető a desktopon, ami egy a képernyő alján megjelenő bannerben testesül meg. A figyelmeztető négyzet ugyan átlátszó, és minden, alatta lévő dologhoz hozzáférhet a használó, de mindaddig ott marad, amíg a bevizsgálás illegális verziónak minősíti a példányt. A változtatásokkal a vizsgálórendszer telepítése is egyszerűsödött, érzékenysége viszont javult.

pdn_recycle_bin.jpgForrás: blogs.msdn.com

A két éve indított WGA-program, amely a vállalat erőteljes fellépését hivatott segíteni a kalóz és hamisított verziók ellen, vegyes reakciókat váltott ki a felhasználókból. Míg egyesek úgy gondolják, hogy ez hasznos eszköz a szoftverpiac kifehérítésére, mások bosszantónak és erőszakosnak érzik az eljárást, különösen azokban az esetekben, amikor legális verziót minősít tévesen illegálisnak...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek