Cikkek

IBM 48 órás programozó bajnokság

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-01 14:10:04

Az őszi verseny szervezői idén is a legtehetségesebb diákokat keresik. Jelentkezni szeptembertől lehet, de a felkészülést most érdemes elkezdeni.

Az idei IBM 48 órás programozó bajnokságot október 16-18. között rendezik az ELTE-n, azonban a felkészülést már most megkezdhetik az érdeklődő hallgatók, ha ellátogatnak erre az oldalra.

Itt rögtön az első kihívással is szembe kell nézniük; az alábbi rejtvénnyel megbirkózva regisztrálhatnak, hogy szoftvereket és háttéranyagokat tölthessenek le, valamint a fórumon és a hírlevelekből értesülhessenek a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkról.

ibm-48-regisztracio.jpgA bajnokságon a hallgatóknak 3 fős csapatokban kell törekedniük egy, a való életből vett probléma minél tökéletesebb megoldására. Az alkalmazásnak az IBM WebSphere alkalmazás vagy portál szerveren kell futnia. Tervezéséhez és fejlesztéséhez az IBM Rational Software Architectet használhatják. Az idei verseny érdekessége, hogy az alkalmazásnak részben egy Nokia E71-es mobiltelefonon is működnie kell majd, ezért előny a mobiloldali fejlesztés ismerete is (például Symbian, J2ME).

Az első három helyen végzett csapatok minden tagja egy-egy Lenovo notebookkal vagy netbookkal lesz gazdagabb, a különdíjak pedig az említett Nokia E71-es telefonok formájában találnak gazdára...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek