Cikkek

I want my MTV!

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-29 11:10:05

Régen az MTV-n néztük a zenei videókat - már ahol volt. Ma a YouTube-on keresünk a dalokra. És a jövőben? Újra MTV!

Akad bárki, aki azért kapcsol az MTV-re - nem a közszolgálatira, hanem a Music Televisionre -, hogy zenei videókat nézzen, vagy úgy általában zenét hallgasson? Ilyesmire legutoljára a nyolcvanas években használtuk ezt a csatornát, amikor még a műholdvevővel felszerelt, szerencsésebb osztálytársakhoz és barátokhoz jártunk fel MTV-t nézni. Manapság ha zenei videókra vagyunk kíváncsiak, vagy egyszerűen csak zenét akarunk hallgatni a munka mellett, akkor egyértelműen az interneten keresünk. Még csak azzal sem kell bajlódnunk, hogy legálisan vagy illegálisan dalokat töltsünk le, mert ott a Last.fm, és a YouTube-on is jó eséllyel megvan, amit keresünk - míg a jogtulajdonos le nem szedeti.

Lehet, hogy jó szokásunk nemsokára megváltozik, és az MTV név megint szép lesz. Kedde megnyitotta kapuit az MTV Music (MTVM) weboldal, és a cég masszív videóarchívumát kínálja a látogatóknak. Ugyan a lap neve alatt, alig láthatóan ott egy "beta" felirat, de a működésben nincs semmi bétás.

Az MTVM az MTV.com jelenlegi videókínálatánál lényegesen többet nyújt, mert online megtekintésre ajánlja a vállalat teljes archívumát, egészen a videoklipek megszületésétől kezdve. A látogató több mint 16 ezer klip között válogathat, beleértve exkluzív MTV koncertfelvételeket és az MTV "Unplugged" műsorokat is. A cég szerint ez csak a kezdet, és minden nappal bővülni fog a kínálat. Az MTVM ingyenes, és még arra is lehetőséget ad, hogy a megjelenő anyagokat bárki beillessze a weboldalába, de egy API-t is hozzáférhetővé tettek a fejlesztők számára, támogatva az MTVM-es tartalom felhasználását.

"I want my, I want my, I want my MTV"

Mindez remek és felettébb izgalmas, de ennyiért még nem került volna az MTVM a Computerworld címoldalára. Amiért foglalkozunk vele, az a színfalak mögött zajló játszma...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek