Cikkek

HTC Touch HD: a nagyképű

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-10 10:10:03

A tajvaniak készülékében minden adott hozzá, hogy iPhone-gyilkos legyen. Fotók, tapasztalatok, videó a Touch HD-ről.

A HTC Touch volt az első komolyabb ellenfele az Apple iPhone-nak, még 2007-ben. Az akkor bemutatott Touch prezentálta elsőként a TouchFLO kezelőfelületet, amely kimondottan az ujjal való navigálásra lett kialakítva. A Windows Mobile alapú felület egy háromdimenziós kockaként jelent meg, melynek oldalain különböző funkciók voltak elérhetők (multimédia, névjegyzék, gyorsmenü).

2008 májusában debütált a HTC Touch Diamond, amelyből eltűnt a kocka, de jött egy használhatóbb platform, a TouchFLO 3D. Most meg itt van nekünk egy 3,8 colos (!) érintőkijelzővel szerelt telefon, a Touch HD. Nohan hivatalosan még nem került forgalomba, az egyik német mobilos oldalnak mégis sikerült beszereznie egyet. Annak rendje-módja szerint körbe is fotózták, sőt videót is készítettek róla.

Az okostelefon WVGA (480×800) felbontású képernyőt kapott, melyen a Diamondból megismert TouchFLO 3D kezelőfelület működik Windows Mobile 6.1 Professional alapokon. A HD letisztult formavilággal rendelkezik, egyedül a kamera áll ki egy kicsit a hátlapból. A kijelző alatt elhelyezkedő négy gomb is érintésérzékeny, így ezek sem törik meg a telefon síkját.

Az eszközt multimédiára hegyezték ki, ezért fejlett zenelejátszó, kamera található benne, és képes a gyors adatátvitelre is (7,2 Mbps HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth 2.0 EDR). A telefonhoz nem kell feltétlenül a gyári headsetet használni, mivel van rajta egy 3,5 milliméteres jackcsatlakozó. A kollégák tapasztalata szerint kivételesen jó minőségben szólalnak meg a zenék a Touch HD tálalásában. Az 5 megapixeles, autófókuszos kamera használatakor a gép oda fókuszál, ahol megérintjük a kijelzőt - ez jópofa megoldás, de nem a legegyszerűbb, mert szükség van hozzá mindkét kezünkre -, a videókat pedig VGA felbontásban tudjuk rögzíteni...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek