Cikkek

Hogyan szerezzünk milliókat IT-fejlesztésre?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-02 11:10:05

Áprilisi konferenciánk résztvevői az uniós pályázati lehetőségek mellett esettanulmányokat, megvalósult és elhibázott projekteket is megismerhetnek.

A válság sok vállalkozásnak hozott megszorításokat, visszafogott beruházási lehetőségeket és szigorú takarékosságot. Fejlesztésekre azonban a gazdasági környezet romlása, a beruházói és hirdetői hangulat hullámzása mellett is szükség van, mint ahogy a vállalati infrastruktúra szinten tartása és a biztonság is ugyanolyan fontos marad. Mindehhez forrásokra van szükség. Az április 9-én rendezendő IT-BERUHÁZÁSOK EU-S TÁMOGATÁSA című konferencián olyan kérdésekről esik szó, amelyek az informatikai szektor aktuális problémáira keresik a megoldásokat. Az EU-s támogatások, hitelek és pályázatok útvesztőjében hozzáértő előadók nyújtanak ötleteket, tanácsokat a résztvevőknek.

Az uniós pályázatok és az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében körülbelül 200 milliárd forint osztható ki az informatikai szektor szereplői között, ha a cégek megfelelő felkészültséggel készítik el pályázataikat. A lehetőség tehát adott, de a vállalkozások legtöbbször azért nem élnek vele, mert nem ismerik pontosan a feltételeket, vagy nem bíznak a pályázatuk sikerében. Ifj. Faur Kálmán, a a Libra Szoftver Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint a cégek többsége nincs tisztában azzal, hogy a válság miatt számos pályázat feltételeit egyszerűsítették a kiírók, így sokszor meg sem próbálnak hozzájutni ezekhez a pénzeszközökhöz. A cél pedig egyértelműen az lenne, hogy a pályázati pénzeket igénylők száma, és ezzel a hazai IT szektor fejlettsége is növekedjen.

A konferencia célja, hogy az aktuális és várható pályázati lehetőségek bemutatása mellett konkrét esettanulmányokat, megvalósult és elhibázott projekteket is megismertessen a résztvevőkkel. Kiderül, miként menedzselhetik hatékonyabban a projektek szakmai és finanszírozási oldalát a megvalósítási és fenntartási időszakban, illetve hogyan növelhetik informatikai beruházásokkal a vállalati hatékonyságot, csökkentbe ezzel a válság negatív hatásait...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek