Cikkek

Gyökeres átalakítások a Sonynál

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-03 16:51:26

Átfogó intézkedés-csomagot tervez Howard Stringer, a Sony eddigi vezérigazgatója és az igazgatótanács elnöke. Az átalakítások egy hónap múlva kezdődnek.

Stringer megerősíti pozícióját a cégnél, miután április 1-től átveszi a cég elnöki posztját is. Az eddigi elnök, Ryoji Chubachi alelnök lesz és Stringer közeli munkatársaként dolgozik tovább. "A vásárlók olyan termékeket keresnek, amelyeket hálózatba lehet kötni, multifunkcionálisak és több szolgáltatásra alkalmasak. A mostani átszervezés célja, hogy a Sony még innovatívabb, integrált és rugalmasabb globális céggé váljon" - közölte Stringer (képünkön). Az átszervezés után az elektronikai üzletág két nagy csoportból áll majd.

Az egyik a Hálózati termékek és szolgáltatások (Networked Products and Services Group), ide tartozik majd a PlayStation konzol, a Vaio számítógép-család, a Walkman audio termékek, új mobil termékek, valamint a Sony Media Software and Services, amelynek feladata, hogy egységes szolgáltatás-platformot dolgozzon ki minden Sony termékre. A cél az, hogy minden ide tartozó termék kapcsolódhasson a PlayStation Network tartalomszolgáltató hálózathoz. A csoport vezetője Kaz Hirai lesz, aki jelenleg a PlayStation üzletág vezetője.

A második nagy divízió az Új fogyasztói termékek csoport lesz (New Consumer Products Group), amely a Bravia TV, a digitális képalkotást, az otthoni audio és video üzletágakat fogja össze. Vezetője Hiroshi Yoshioka lesz, aki jelenleg a Sony TV üzletágát irányítja. Az új pozicícióban a Sony félvezető és komponens üzletágát is felügyeli majd...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek