Cikkek

GINNT - Kiállítás az innovációról

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-21 12:10:05

Június 10-11. között rendezik meg az első Nemzetközi Innovációs Megoldások Kiállítását Budapesten. A GINNT Expo Budapest 2009 fővédnöke Rubik Ernő.

Június 10-11-én rendezik meg a budakeszi úton lévő Európa Congress Centerben az első GINNT Expót (Global Innovation Technologies Expo), középpontjában a legújabb nemzetközi szabványfejlesztéseken alapuló automatikus azonosítási technológiákkal (nemzetközi azonosító kulcsok, RFID, illetve az új dimenziós vonalkódok és az elektronikus számlázás), valamint azok új generációs hardver- és szoftvereszközeivel. A kétnapos kiállítás célja, hogy mind a szakmai, mind pedig a szélesebb felhasználói közönségnek bemutassa e területek újdonságait. A kiállításon az érdeklődők a legtöbb megoldással helyben is megismerkedhetnek, szakértő cégek képviselőinek segítségével próbálhatják ki, modellezhetik le saját működési folyamataikat.

Az esemény fő támogatója GS1 nemzetközi szabványügyi szervezet, amely az Az EAN (European Article Numbering Association) és az UCC (Uniform Code Council) egyesüléséből jött létre 2005 elején. A rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón Krázli Zoltán, a GS1 Magyarország vezető szakértője ismertette a GINNT Expo öt kiemelt témáját. Ezek: az automatikus azonosítás (1D, 2D vonalkódok, RFID) legújabb eredményei és azok hazai megvalósítása; információs rendszerek és térinformatika (készletnyilvántartás, minőségbiztosítás, GPS), melyhez kötődően új bejelentésekre is sor kerül; elektronikus és mobil kommunikáció (EDI-EANCOM, XML, mobilkódok); logisztikai szolgáltatások, nyomon követés (VOICE logisztika, márkavédelem, élelmiszerbiztonság); a jövő technológiái. Ez utóbbi témához kapcsolódóan a kiállításon többek között a Kitchen Budapest kutatói által terveztek eszközöket ismerhetik meg, sőt próbálhatják ki a látogatók.

A rendezvényt szakmai fórumok is kísérik. Az első nap rendezik meg a több éves múltra visszatekintő GS1 Nyílt Napot, amely a legfrissebb szabványfejlesztésekkel és azok hazai alkalmazásaival, eredményeivel foglalkozik majd. A második napon kerül sor EPC in Action' (EAP) konferenciára, amely a az RFID-alkalmazók nemzetközi rendezvénye. Ezen az RFID technológiát alkalmazó gyártó- és kereskedő cégek vezetői számolnak be a tapasztalataikról...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek