Cikkek

Gazdaságos adattárolás a HDS-től

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-25 09:10:04

A Hitachi Data Systems szemináriumán megtudhatja, miként csökkentheti költségeit a tárolóhely visszanyerésével, hasznosításával és optimalizálásával. (x)

A világválság a vállalatokat informatikai beruházásaik átgondolására, a meglévő rendszerek jobb kihasználására, a költségcsökkentés lehetőségeinek felmérésére kényszeríti az adattárolás területén is. A gazdaságos adattárolás révén csökkenthetők a költségek, többek között a meglévő rendszerben elveszettnek hitt tárolóhely visszanyerése, hasznosítása és optimalizálása révén. A gazdaságos adattárolás lehetőségeit a Hitachi Data Systems 2009. május 28-án szemináriumon mutatja be Budapesten.

Az elmúlt években a vállalatok IT beszerzései gyakran kihasználatlan, túlméretezett adattároló kapacitásokat eredményeztek. A világválság okozta nehéz gazdasági helyzet azonban új megközelítést és stratégiát kíván: egyre többen szeretnék a meglévő rendszerekből kihozni a maximumot.

A működtetési költség lefaragása
A gazdaságos adattárolást szem előtt tartó eszközökkel és szolgáltatásokkal jelentősen csökkenthető a tárolási rendszerek üzemeltetési költsége, így összköltsége is. A Hitachi Data Systems képes mérni és elemezni a tárolás teljes költségét, valamint olyan stratégiát javasolni, mely segít teljes mértékben kihasználni a tárolási infrastruktúrát.

A Hitachi Data Systems gazdaságos adattárolási megoldása jelentős előrelépést eredményezhet a vállalatok tárolási kapacitás-igényeinek felmérésében és a befektetések megtérülésében, a tőkeberuházástól az üzemeltetési költségekig. Egy 3-4 éves periódusban az adattárolás költségeinek csupán egyötöde beruházás, a maradék 80 százalék működtetési költség. Nagyon fontos tehát, hogy ebből minél többet tudjanak megtakarítani a vállalatok.

Középpontban a gazdaságos üzemeltetés
A Hitachi Data Systems 32 különböző költségtípust azonosított be, amelyek alapján nyomon követhetők a tárolási költségek...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek