Cikkek

Gates a gyermekbénulás ellen

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-27 12:10:03

Bill Gates alapítványa 56 milliárd forint értékben támogatja a gyermekbénulás elleni küzdelmet. A kezdeményezéshez a brit és a német kormány is csatlakozott.

A gyermekbénulás (poliomyelitis) megszüntetését tűzte ki célul a Rotary International jótékonysági szervezet. Ehhez 255 millió dollárral járul hozzá a Bill and Melinda Gates alapítvány, és további 100 millióval a következő három év során. A brit és a német kormány 100 millió fontot (137 millió dollárt), illetve 100 millió eurót (129 millió dollárt) ajánlott fel. A Rotary 100 millió dollárral csatlakozik.

"Pontosan tudjuk, hogy hány gyerek betegedett meg gyermekbénulásban tavaly: 1625-en. A húsz évvel ezelőtti adatokhoz képest ez nem sok. Bizonyára vannak, akik azt gondolják, hogy ez nem is rossz arány, de jelenleg semmi sem garantálja, hogy a betegség megmarad a jelenlegi szinten" - mondta Bill Gates a Rotary International San Diego-i nemzetközi konferenciáján. "Vagy megszüntetjük teljesen vagy visszatérnek az évi több tízezer vagy több százezer megbetegedési állapotok" - tette hozzá...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek