Cikkek

FSP NB Plus - kérjük, ne harapjon bele!

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-09 13:10:04

Mióta a Shuffle leírásában azt olvastuk, hogy "kérjük, ne egye meg iPodját", tudatosan keressük az ehetőnek látszó eszközöket.

Mint tudjuk, egy sokat utaztatott noteszgéphez három tápegység (lenne) az ideális: egy otthonra, egy a munkahelyre - utóbbi kettő azért, hogy ne kelljen minden áldott reggel és este bukórepülésben konnektorkeresőset játszani a helyszíneken -, egy pedig az utazáshoz. Ez utóbbiból az a tökéletes, ami képes mellékszolgáltatásként a velünk utazó elektronikus szerkentyűket is tölteni. A Computerworldön már bemutattunk ilyen svájci bicska-szerűen sokoldalú tápegységet, ám annak egyetlen baja az volt, hogy ugyan önmagában sokkal könnyebb és egyszerűbben kezelhető, mint az összes magunkkal cipelt szerkezet tápegységei, de noteszgép-táphoz képest elég testesre sikeredett.

Örömmel jelenthetjük, hogy megtaláltuk azt az univerzális tápot, amelyet sikerrel fogtak diétára: az FSP NB Plus univerzális noteszgép-tápegység kimondottan "Bimbó Kakaós Tejtábla" küllemű és méretű.

fsp1.jpgA legjobb univerzális noteszgép-tápegység, amit valaha teszteltünk. Csak kicsivel nagyobb, mint egy tábla csoki

A gyártó az az FSP, melynek termékei már szerepeltek nálunk, és nem mellékesen a világ ötödik legnagyobb tápegységgyártója. Ez a modell mindent tud, amit az eddigi, hasonló tudású darabokból hiányoltunk. Egyfelől könnyű: mindenestül 382 gramm a tömege. Másfelől praktikus: nem csak a konnektor és a tápegység közötti, de a tápegység és a noteszgép közötti vezetéket is ki lehet húzni a testből. Utóbbi az összes notesz-tápegységen fixen be van kötve, pedig így sokkal praktikusabb csomagolni, nem kell a vezetéket felcsavarni a táp köré, és lassú, de biztos munkával sok helyen megtörni benne a szálakat.

fsp_tablazat_k.jpg Teljesítményadatok (A táblázat nagyítható)

A csatlakozója persze bolondbiztos, így a kimeneten a polaritás véletlenül sem cserélődik fel. Ahhoz, hogy a legtöbb noteszgéppel kompatibilis legyen, 15, 16, 18, 19, 20 és 21 voltos kimeneti feszültségeket tud biztosítani. Ennek beállítását egy kis LCD kijelző segíti, míg a kezelőszerv, amivel a műveletet végezzük, egy süllyesztett gombocska - olyasmi, mint a nyolcvanas évek kvarcóráin a beállításra szolgáló készség. Így nem állítódhat át véletlenül - és esetleg a noteszgépre végzetes módon - a kimeneti feszültség.

A kis kijelző a beállított kimeneti értéken kívül a tápegység aktuális hőmérsékletét is képes megmutatni Celsius és Fahrenheit fokban. Elismerjük, hogy nem ez a legfontosabb szolgáltatás a világon, de legalább mutat valamit az amúgy "egyszer használatos" LCD. Az FSP csak annyit említ, hogy az NB Plus "többek között" IBM, HP, Compaq, Dell, Sony, Acer, ASUS, Toshiba és LG noteszgépekkel kompatibilis, de egy pontosabb lista sokat segítene, hogy a mellékelt nyolcféle csatlakozó átalakító pontosan mely modellekhez jó...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek