Cikkek

Felvásárolja az IBM az SPSS-t

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-29 16:10:12

Az IBM 1,2 milliárd dollárért vásárolja meg a chicagói központú SPSS analitikai szoftverszállítót. A rivális SAS nem aggódik az ügyet miatt.

Az IBM egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy beépíti az SPSS technológiáit a jövőben megjelenő üzleti intelligencia és teljesítménymenedzsment eszközeibe, kedden viszont már arról számolt be, hogy a teljes céget felvásárolja 1,2 milliárd dollárért, amelyet készpénzben fizet ki a tulajdonosoknak.

Az SPSS a prediktív analitikai eszközök vezető gyártója, termékei ahhoz nyújtanak támogatást a vállalatoknak, hogy a historikus üzleti adatokból jövőbeli trendekre következtethessenek, és így nagyobb hatékonyságot vagy profitot tudjanak elérni. Az IBM szerint az SPSS eszközei többek között alkalmasak bűnmegelőzésre, pénzügyi szervezetek ügyfeleinek megtartására, vagy arra, hogy a vállalatok biztosabban válaszhassák ki új gyáruk vagy üzletük helyszínét.

Az SPSS Magyarországon is jelen van 1991 óta, 2005 áprilisa óta saját képviselettel. A cég statisztikai és adatbányászati szoftvereinek felhasználói között az összes iparág megtalálható pénzintézetektől, telekommunikációs cégektől kezdve a piac- és közvélemény-kutatókon át egészen a kereskedelmi, egészségügyi, kormányzati szektorig...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek