Cikkek

Felére csökkent a Vodafone nyeresége

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-19 11:10:11

Több mint ötven százalékkal esett vissza a brit székhelyű Vodafone csoport adózás utáni nyeresége a március végén zárult üzleti évben.

A Vodafone Group - eladásait tekintve a világ legnagyobb mobilszolgáltatója - 3,08 milliárd font (körülbelül 978 milliárd forint) adózott eredményt ért el 2008-as pénzügyi évében. Mindez jelentős visszaesés az egy évvel korábbi 6,6 milliárd fonthoz képest, bár a csoport a súlyos recesszióval küzdő Spanyolországban működő Vodafone-leányvállalat és a törökországi vagy ghánai érdekeltségek értékcsökkenése miatt önmagában is 5,9 milliárd font leírásra kényszerült. A fő Vodafone-üzletág, a mobilszolgáltatás teljesítményét mutató üzemi eredmény ugyanakkor 14,5 milliárd fontra emelkedett, 10 százalékkal meghaladva a 2007-es teljesítményt.

A Vodafone árbevétele éves szinten 15,6 százalékkal 41 milliárd fontra emelkedett, ezen belül Nyugat-Európában 13,6 százalékos növekedést regisztráltak. A Közép-Európát és Afrikát magába foglaló régióban 11,2 százalékos volt a növekedés, míg a közel-keleti, ázsiai és csendes-óceáni térségben 32,3 százalékos javulást tapasztaltak, aminek motorja elsősorban India volt. Az adatforgalomból származó bevétel valamennyi statisztikai régióban együttvéve 43,7 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál - áll a Vodafone keddi közleményében...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek