Cikkek

Értékesítésorientált légitársasági weboldal

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-02 13:10:05

Az online jegyértékesítés ösztönzése volt a legfőbb szempont a Malév új portáljának tervezésekor, amely a Sense/Net 6.0 motorra épül.

A Malév 2007-ben csatlakozott a oneworld szövetséghez, amelynek olyan világcégek a tagjai, mint a British Airways, a Qantas vagy az Iberia. A csatlakozás után a Malév weboldalát immár a nemzetközi légitársaságok élvonalához mérték, a régi weboldal azonban inkább információ-centrikus volt, és nem értékesítést segítő csatornaként funkcionált, a karbantartás költséges és lassú folyamata pedig már nem felelt meg a kor követelményeinek. A januárban indult új portál modern online eszközökkel szolgálja ki az ügyfeleket. Tartalmi és műszaki szempontból is a nemzetközi légitársaságok által képviselt színvonalra emelkedik. Az online foglalás mellett számos extra funkció jelent meg: az útvonalhálózatot bemutató interaktív térkép, online check-in, a járat státuszának követése, térképes foglalás, e-mail hírlevél és a törzsutas program. Az online check-in immár kilenc külállomásról is igénybe vehető.

Az oldalba komplex, adatbázis alapú akciókezelőt is építettek. A rendszer a felhasználó által megjelölt nyelv és 30 kiindulási ország szerint csoportosíthatja az ajánlatokat. Az "Offers" rendszer minden nap valamennyi útvonalra kiszámolja a következő 90 napban foglalható legalacsonyabb repülőjegy-árakat. Továbbá a látogató földrajzi helyének és nyelvének megfelelő ajánlatokat ad, amely a Sense/Net 6.0 tartalom tárának (Content Repository) egyszerű és könnyen változtatható metaadat kezelésére épül. A web tartalmak immár nem csak szövegként kezelhetők, hanem mint egy adatbázis, dinamikusan le is kérdezhetők, akár az ügyfél adatainak függvényében is.

 

malev01.jpg

 

A Sense/Net 6.0 lehetővé teszi, hogy a Malév kommunikációs szakemberei az IT osztály bevonása nélkül tudják az oldalakat építeni és tartalommal megtölteni. Az informatikai szakemberek pedig rövid tanulást követően hatékonyan és gyorsan tudnak további interaktív szolgáltatásokat a portálba integrálni.

A portál kivitelezésére kiírt pályázatot a Sense/Net nyerte, és legújabb, nyílt forrású szoftverével, a Sense/Net 6.0-val valósította meg, a portál designja és a keresőoptimalizálás pedig a Kirowski munkája...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek