Cikkek

Erősödik a Huawei

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-25 17:10:04

Az Ericsson és a Nokia Siemens Networks mögött a harmadik legnagyobb távközlési infrastruktúra-szállítóvá lépett elő a Huawei Technologies az első negyedévben.

A Dell'Oro Group piackutató cég által készített rangsor szerint a Huawei az Alcatel-Lucentet szorította ki a harmadik helyről, így már csak az Ericsson és a Nokia Siemens Networks előzik meg az első negyedéves árbevétel alapján. Az első helyen az Ericsson áll 33 százalékos piaci részesedéssel, a másodikon a Nokia Siemens 20 százalékkal, a Huawei jelenleg 15 százalékot birtokol. Tavaly még csak negyedik volt, 8 százalékkal.

A negyedév legnagyobb eseménye a kínai 3G hálózat kiépítésére szóló szerződések aláírása volt. A legnagyobb ezek közül a China Unicom 5 milliárd dollár értékű tendere volt, ebből a legnagyobb aránnyal, 30 százalékkal a Huawei részesült. A cég egyébként Európában is jelentősen növelte forgalmát, olyan cégeknek értékesített, mint a Vodafone, a Telecom Italia és a Deutsche Telekom. Magyarországon gyártóbázis megnyitását tervezi, sajtóhírek szerint az idén 800 millió, jövőre pedig 1,1 milliárd dollár értékben termel majd hazánkban.

A Huawei általában az alacsony áraival nyer el tendereket, és ezzel a versenytársakat is árcsökkentésre kényszeríti...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek