Cikkek

Elstartolt az Intel Centrino 2

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-15 12:29:48

Benne az új 45 nanométeres processzorokkal, új vezeték nélküli hálózati technológiával és gyorsabb grafikus vezérlővel.

A Centrino 2 bejelentése nagyjából egy hónapot késett az integrált grafikus vezérlővel kapcsolatos problémák miatt - a részletek nem ismertek -, illetve az FCC-nek (Federal Communications Commission - Szövetségi Kommunikációs Bizottság) a Wi-Fi "draft-n" szabvány használatához szükséges engedélyezési procedúrája miatt. Az új platform két ágra különíthető el: a Centrino 2 a végfelhasználóknak, a Centrino 2 with vPro a vállalati felhasználóknak szól, és mint a nevéből is sejthető, az utóbbi az Intel távoli hardvermenedzsment technológiájával egészül ki.

Mooley Eden, az Intel Platform Group alelnöke és ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a noteszgépek többé már nemcsak a processzor teljesítményéről és akku üzemidejéről szólnak, hanem a divatról is, ami teljesen megváltoztatta a noteszgépeket tervezését. A gyártók vékonyabb és kisebb noteszeket készítenek, a stílus pedig megtalálja az útját az ügyfelekhez, legyen szó akár végfelhasználókról, akár üzleti felhasználókról - az utóbbiakat célzó gépekkel kapcsolatban Eden a Lenovo X300-at hozta fel példaként. "Ha a 2008-as évet tekintjük, az IDC azt jósolta, hogy az összes kliensértékesítés 50 százalékát fedjük majd le noteszgépekkel, és csak 2009-ben fogjuk meghaladni az 50 százalékot. Ezzel szemben ha a fejlett piacokat tekintjük, mint az Egyesült Államok vagy Európa, akkor már most meghaladtuk a 60 százalékot."

Később, a harmadik negyedévben az Intel megkezdi majd az első, noteszgépekbe szánt négymagos processzorok szállítását a 3,06 gigahertzes órajelű Core 2 Extreme processzorokkal. A Centrino 2 a DDR2 és - a mobilplatformok közül elsőként - a DDR3 memóriákkal is kompatibilis, ezen kívül a már említett "draft-n" Wi-Fi vezeték nélküli hálózati vezérlő mellett már WiMax illesztővel is rendelhető...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek