Cikkek

Elkészült az e-keretrendszer

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-18 12:10:04

A most elkészült, az elektronikus közigazgatási fejlesztéseket egységesítő szabályrendszer és módszertan kidolgozása 900 millió forintba került.

Az elektronikus közigazgatási keretrendszer célja az elektronikus közigazgatási fejlesztésekkel kapcsolatos szabványok, követelmények, eljárásrendek kialakításával a jövőben elkészülő közigazgatási rendszerek interoperabilitásának megteremtése és a szolgáltatásorientált architektúra (SOA) kialakítása révén a közszolgáltatások hatékonyságának javítása - jelentette be kedden Baja Ferenc kormánybiztos.

A mintegy 6300 oldalas dokumentumot március 12-én a Közigazgatási Informatikai Bizottság ajánlásként elfogadta, az Elektronikus Közigazgatási Operatív Programból (EKOP) finanszírozott kiemelt kormányzati projekteknél kötelezően alkalmazzák a szabályokat, de a bárki más is felhasználhatja az informatikai fejlesztésekhez a közzétett ajánlásgyűjteményt.

Egyedülálló projekt
Az Államreform Operatív Program (ÁROP) keretén belül, 85 százalékban európai uniós forrásból (Európai Szociális Alap) finanszírozott projekt összköltsége 900 millió forint volt; néhány héten belül megtörténik a projekt adminisztratív lezárása is. Matisz János, a VÁTI Kht. ügyvezető igazgatója azt közölte, hogy a program Európában egyedülálló, mert Magyarországon kívül Európában még sehol nem zárult le olyan program, amelyet az Európai Szociális Alapból finanszíroztak...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek