Cikkek

Elhúzódhat az Oracle-Sun akvizíció

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-29 11:10:07

Az amerikai igazságügy a szokásosnál is tovább vizsgálná az Oracle-Sun üzlet antitröszt vonatkozásait a Java jogok és licencek miatt.

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma további információgyűjtést lát szükségesnek az Oracle-Sun felvásárlás antitröszt vonatkozásaival kapcsolatban. A minisztérium közleménye szerint "majdnem képesek voltak" megoldani minden problémát, de egy, a Java jogokkal és licenceléssel kapcsolatos "csekély probléma" még megoldásra vár. Dan Wall, az Oracle jogtanácsosa elmondta, hogy az ügy nem állhat az üzlet útjába: vállalatának álláspontja szerint a vizsgálatot hamarosan befejezik, ami így nem késlelteti az üzlet nyár végég tervezett lezárását. Az igazságügyi minisztérium rendelkezésre álló 30 nap mindenesetre ezen a héten pénteken lejár.

Az Oracle még áprilisban egyezett meg a Sunnal, hogy 7,4 milliárd dollárért vásárolja fel a céget, miután a Sun visszautasította az IBM vételi ajánlatát. Az Oracle vezérigazgatója, Larry Ellison akkor úgy nyilatkozott, hogy a Java és a Solaris volt a két legfontosabb tényező, amiért az Oracle megvásárolja a Sunt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek