Cikkek

Elégedettek a PHP-s fejlesztők

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-06 13:10:06

Az Evans Data felmérése szerint a programozók a több sebből vérző PHP-t kedvelik a legjobban, és a VBScripttel lehet a legmesszebb kergetni őket.

Az Evans Data szkriptnyelvekről szóló felméréséhez 2008 végén és 2009 elején gyűjtötte össze több mint ötszáz professzionális fejlesztő véleményét. A résztvevőknek különböző szempontok szerint 1 és 5 között kellett értékelniük az Actionscript, a Flex, a Javascript, a Microsoft F#, a Microsoft Powershell, a Perl, a PHP, a Python, a Ruby és a VB Script nyelveket. A felmérés teljes anyaga ezen az oldalon érhető el PDF formában. A fejlesztők összességében a PHP-t értékelték a legmagasabbra, a Ruby és a Python célfotóval maradt le az első helyről. Érdekesség, hogy a tizes mezőny élén négy darab nyílt forrású megoldás végzett.

Mivel az értékelésben sok a szubjektív elem, fontos, hogy mennyire elhivatott egy-egy közösség. A felmérés szerint a JavaScript rendelkezik a legnagyobb fejlesztői táborral, de rajongója annál kevesebb van. Ezzel szemben például a Ruby a nagy felhajtás ellenére is csak apró közösséget gyűjtött össze, amely azonban annál lelkesebb. Mindezek alapján a PHP sikere azért is figyelemre méltó, mert a JavaScript után ezt a nyelvet használják a legtöbben, "a web igáslova" mégis elhozta a közösségi kategória második helyét...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek