Cikkek

Leépítés az IBM-nél?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-06 12:10:08

Az IBM dolgozóinak független weboldala szerint vállalatuk is jelentős elbocsátásokra készül még ebben a hónapban.

Az IBM dolgozókat tömörítő szakszervezet (Alliance@IBM/Communications Workers of America Local 1701) weboldala arról számol be, hogy január huszonharmadikán az IBM világszerte 16 ezer alkalmazottjától kíván megválni. A szakszervezet azt is tudni véli, hogy a cég a vermonti Burlingtonban lévő félvezetőgyáránál várható a legnagyobb mértékű leépítés. Az IBM több mint 386 ezer főt alkalmaz világszerte, így ha hinni lehet a 16 ezer embert érintő elbocsátásról szóló híreszteléseknek, akkor az azt jelenti, hogy durván az alkalmazotti gárda 4 százalékától szándékozik megválni a cég.

Az IBM szóvivője úgy nyilatkozott, hogy vállalata "nem kommentál híreszteléseket és spekulációkat". A pletykák annak kapcsán kaptak szárnyra, hogy az IBM mostanában, a hónap végén készül publikálni 2008-as üzleti eredményeit.

elbocsatottibmalkalmazott.jpgTüntető elbocsátott IBM alkalmazott. A kép még 2005 áprilisában készült a cég németországi főhadiszálásának zárt kapuja előtt. A cég akkor nagyjából 600 embert küldött el a németországi részlegeitől

A One Alliance@IBM képviselője szerint a szakszervezet a legrosszabbra készül. "Még nincs semmi kézzelfogható bizonyítékunk, de amikor egy csomó ilyen híresztelést hallunk bizonyos forrásokból, akkor azok általában be is igazolódnak" - nyilatkozta Lee Conrad, korábbi IBM alkalmazott. "Nagyon aggódunk amiatt, hogyez a hír is igaznak bizonyul."

Bár a szakszervezet még az alakulási fázisban van, és még nem ismeri el az IBM sem, már nagyjából 6 ezer tagot számlál, beleértve jelenlegi és már visszavonult IBM alkalmazottakat egyaránt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek