Cikkek

Elbocsátások az AMD-nél

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-11-06 11:10:02

Az AMD a tervezett elbocsátások második körében újabb 500 dolgozójától válik meg az év végéig.

"Megerősíthetjük, hogy összesen 500 pozíciót fogunk megszüntetni a cég számos részlegénél, világszerte, minden szinten. A legtöbb érintett alkalmazottat már értesítették szerdán" - nyilatkozta Mike Silverman, az AMD szóvivője. A késlekedő termékektől és a kitűnő formában lévő Inteltől szorongatott vállalat már negyedévek hosszú sora óta képtelen profitot termelni. A múlt hónapban az AMD 1,8 milliárdos bevétel mellett 67 millió dolláros veszteséget jelentett be a harmadik negyedévre, ami sorozatban már a cég nyolcadik veszteséges negyedéve.

Az AMD vezetői abban bíznak, hogy kilábalnak a financiális problémákból, köszönhetően az új ATI grafikus chipeknek és a hamarosan piacra kerülő, 45 nanométeres technológiával készülő processzoroknak. Az idén már korábban bejelentették 1600 fő elbocsátását, ez nagyjából a tized része a vállalat dolgozóinak. A legutolsó körben elbocsátott alkalmazottak a cég jelenlegi állományának 3 százalékát teszi ki.

A múlt hónapban az AMD kiszervezte gyártását az Abu Dhabi's Advanced Technology Investmentnek (ATIC) egy 2,1 milliárd dolláros ügylet keretében, melyen felül az ATIC elkötelezte magát egy további 3,6 milliárdos befektetés irányában a következő öt évre...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek