Cikkek

Egyszerűbb munka alkalmazásvirtualizációval

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-13 12:10:06

Csökkenti a felügyeleti költségeket és javítja az asztali rendszerek hatékonyságát a Novell alkalmazásvirtualizációs megoldása.

A legtöbb vállalat és intézmény informatikai környezete különböző alkalmazásokat, operációs rendszereket és hardvereket tartalmaz, amelyek zökkenőmentes együttműködése bizonyos esetekben gondot jelenthet. A Novell ZENworks Application Virtualization segítségével kiküszöbölhetőek a Windows-rendszerű asztali számítógépek egyes alkalmazásainál fellépő kompatibilitási problémák, például ugyanazon a gépen együtt futtatható az Internet Explorer 6 és az Internet Explorer 7 változata is. A Novell megoldásával rövid idő alatt virtualizálható egy-egy alkalmazás, amely egy USB-kulcson is hordozható, és bármely PC-n külön telepítés nélkül használható. A Novell ZENworks Application Virtualization segítségével egy virtuális alkalmazás gyorsabban összeállítható, mint egy komplex telepítőcsomag, és mivel elkülönített környezetben fut, nem kell kitesztelni a vállalatnál használt különböző géptípusokra.

A Novell ZENworks Application Virtualization segítségével három módon lehet virtualizált alkalmazásokat létrehozni és beállítani. A leghatékonyabb módszer mindig az adott szituációtól és az alkalmazás természetétől függ.

- Alkalmazás automatikus beállítása: a Novell ZENworks Application Virtualization több varázslót is tartalmaz, amelyek elvégzik az automatikus beállítást a népszerűbb alkalmazások esetében. Ezek lépésről lépésre vezetik végig a felhasználót a létrehozás és a testreszabás feladatán, a gyárilag támogatott több mint 80 alkalmazás esetén.
- Pillanatképre épülő alkalmazástelepítés: ez a módszer ajánlott a legtöbb olyan alkalmazás esetén, amelyekhez nem érhető el varázsló...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek