Cikkek

Egy kiállítás LED-es képei

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-27 13:10:05

A Samsung Bécsben mutatta be az idei első félévben bevezetésre váró termékeit. A felhozatal ígéretes és látványos, a gyártó tervei pedig igen merészek.

Látványos és gazdag kiállítást rendezett legújabb termékeiből a Samsung. A bécsi Európai Fórum sajtótájékoztatóján ott szerepeltek a palettán egyebek között a szórakoztatóelektronika élvonalába sorolandó új televíziók és monitorok, a kivétel nélkül teljes HD felbontású videokamerák, egy igen ígéretes fényképezőgép és több új nyomtató is. Az európai piacra szánt, néhány hónapon belül kiskereskedelemben is kapható termékek ezúttal nem csak a rendszeres évi modellváltás követelte új típusszámokkal, hanem esetenként a jövőre meghatározó technológiákkal tüntettek.

LED-öbbentünk
Egyértelműen a LED technológia volt az, mely az utóbbi évek szó szerint leglátványosabb sikereit hozta a gyártónak, az új modellek nagyon jó kontrasztot biztosítanak és persze prémium árkategóriában értékesíthetők. Nem véletlen, hogy a LED-es fejlesztések és televíziók továbbra is a gyártó fókuszában állnak, kiemelkedő képminőségű paneleket csodálhattak meg a látogatók a bemutatón. A 6000-es, 7000-es és 8000-es sorozat az első és második generációs modellek nyomdokain haladva fő fényforrásként a hagyományosan bevált hideg-katód lámpa (CCFL) helyett LED-et alkalmaznak az LCD panel átvilágítására. Ezzel magasabb kontraszt arány érhető el és jóval vékonyabb, már-már pengeszerű, képként falra akasztható panelek gyárthatók, mindössze 3 centiméter vastagságban.

Az sem mellékes, hogy igen jelentős, 40 százalékos energiamegtakarítás is elérhető, amit a kiállításon élő bemutatóban, a két technológia egymás mellé állításával sikerült is demonstrálni...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek