Cikkek

CULV-offenzíva és kifutó mobil CPU-k

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-27 11:10:05

Az Intel agresszíven promotálja CULV platformját, és májusig több mobilprocesszort kivezet a piacról. A gyártók szerint 13,3 hüvelykes kijelző kerül a legtöbb ultravékony noteszgépbe.

Az ultrahordozható noteszgépek és a netbookok közti határ egyre inkább elmosódik, de az Intel a CULV sorozat beiktatásával megpróbálja eltávolítani egymástól a kategóriákat. Az árban mindenképp észre fogjuk venni a különbséget. Bár éppen a napokban jött a hír, hogy pont a CULV platformhoz tartozó, Z-sorozatú Atom processzorok késnek, a noteszgépek gyártói mégis arról számolnak be, hogy a chipgyártó óriás agresszíven reklámozza a platformot, és nagy kedvezményekkel próbálja rávenni a vezető gyártókat, hogy ezt használják termékeikben.

A híresztelések szerint a legnagyobb volumenű gyártók - a HP, az Acer és a Dell - 65 dolláros darabonkénti árajánlatot kaptak, míg az Asustek és az MSI 70-75 dollár körülit. Ez lényegesen kevesebb, mint a belépőszintű modellek 152 dolláros, ezer darabos tételre vonatkozó listaára. A CULV sorozat hivatalos premierjét április 19-re időzítette az Intel. A közép- és csúcskategóriás processzorokat a második negyedévre várhatjuk, az áruk pedig 315-342 dollár körül alakul majd.

A méret a lényeg
A gyártók szerint a 13,3 hüvelykes LCD panellel szerelt gépek jelentik majd a a fogyasztói szegmens ultrahordozható gépeinek főáramát. (Ebben a kategóriában még 11,6 és a 12 hüvelykes darabok indulnak majd.) Számos kínai white-box netbookgyártó számíthat arra, hogy elveszíti az Intelnél kiharcolt kedvező árat az Atom processzorokra. Ennek oka, hogy 11,6 hüvelykes Atom-alapú netbookokat gyártanak, amivel kilógnak az Intel által felállított netbook-meghatározásból...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek