Cikkek

Csökkent az informatikai vezetők fizetése

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-06 12:10:05

A recesszió következtében az amerikai vállalatok IT vezetőinek juttatásai jelentősen visszaestek egy friss felmérés szerint.

A Utah államban működő Janco Associates informatikai tanácsadó cég közzétett felmérése szerint idén januárban az amerikai nagyvállalatok informatikai vezetőinek (CIO) átlagos éves fizetése 168 839 dollár, ami több mint 6 százalékos visszaesést jelent a tavalyi évhez képest. A közepes méretű vállalatoknál az átlagos éves fizetés 163 211 dollár, ami közel 5 százalékos csökkenés a 2008-as fizetéshez képest. A visszaesés elsősorban a bónuszokban történő csökkenés miatt következett be, emellett kevesebb természetbeli juttatást kapnak az amerikai CIO-k.

A Janco által közzétett felmérés 231 szervezettől begyűjtött adatokon, továbbá a vállalatok által az Amerikai Értékpapír és Tőzsde Felügyelethez (US Securities and Exchange Commission) eljutatott jelentéseken alapul. A kutatás részeként a tanácsadó cég összeállította a legjobban fizetett amerikai informatikai vezetők listáját is, akik között több olyan vezető van, aki egyszerre több területért felel, vagy éppen az adatgyűjtés ideje óta más munkahely után nézett.

A legjobban kereső CIO-k
A Janco Associates felmérése szerint a legjobban fizetett amerikai informatikai vezető Jeffrey Fox, az Arkansas-i Alltel Corp. távközlési operatív igazgatója, aki többek között az informatikáért, a hálózati szolgáltatásokért és a vállalati biztonságért is felel, és ezért 673 ezer dollár éves fizetést, összesen pedig több mint 9 millió dollár kompenzációt kap.

A második helyen Robert Willett, a Best Buy Co. nemzetközi üzleti részlegének vezérigazgatója áll, aki a kiskereskedelmi lánc globális informatikai rendszereiért is felel. Willett fizetése évente 623 ezer dollár, de az általa kapott teljes juttatás értéke eléri a 8,6 millió dollárt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek