Cikkek

Csődbe ment a Silicon Graphics

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-03 12:10:06

Csődvédelmet kért a Silicon Graphics. Az egykori high-tech legendát 25 millió dollárért vásárolja fel az amerikai Rackable Systems.

A Silicon Graphics (SGI) szerdán kért csődvédelmet, miután a második pénzügyi negyedévben 49,2 millió dollár veszteséget produkált. Ugyanaznap jelentette be a Rackable Systems, hogy 25 millió dollárért felvásárolja a céget, beleértve annak adósságait is. A tranzakció várhatóan 60 nap alat zárul, az SGI addig továbbra működni fog. Mark Barrenechea, a Rackable elnök-vezérigazgatója elmondta: az akvizícióval bővül a vállalat portfóliója a nagy teljesítményű számítógépek (HPC) piacán. Az SGI hardvereivel és szoftvereivel olyan rendszerek létrehozását tervezik, amelyekkel összetett algoritmusokat lehet feldolgozni tudományos területeken. Az akvizicióval a Rackable megszerzi az SGI piacát is a kormányzati, tudományos és oktatási szektorokban.

A Rackable korábban 40 millió dollár értékben akart visszavásárolni saját részvényeiből, de egyelőre felfüggesztette ezt a tervét, hogy a készpénzét más "stratégiai lehetőségekre" fordítsa, mint például az SGI felvásárlása, mondta Barrenechea...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek