Cikkek

Csőd küszöbén a Nortel

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-15 15:10:05

Az Egyesült Államokban csődvédelmet kért a Nortel. A távközlési eszközöket gyártó cég többszöri költségcsökkentési intézkedései nem jártak sikerrel.

A kanadai székhelyű vállalat szerdán kért csődvédelmet maga ellen. Közleménye szerint minden lehetőséget megvizsgáltak, de a jelenlegi gazdasági helyzetben ezt a megoldás szolgálja leginkább a cég érdekeit. Decemberben a New York-i értéktőzsde értesítette a Nortelt, hogy leállítják a részvényeinek jegyzését, ha azok értéke hat hónapon belül nem emelkedik a minimális 1 dollár fölé. Tavaly a vállalat minden eszközt bevetett, hogy javítson pénzügyi helyzetén, beleértve a többszöri elbocsátásokat, de semmi sem segített. A vállalat számításai szerint 2,3 milliárd dollár készpénz-tartalékkal zárják a 2008-as pénzügyi évet, de a hosszútávú adósságai 4,47 milliárdra rúgnak. A Nortel egyébként egy nappal azelőtt kért csődvédelmet, hogy esedékes lett volna 107 millió dollár hitelkamat kifizetése.

A vállalat már tavaly megbízott ügyvédeket, hogy vizsgálják meg a csődvédelem lehetőségét, de decemberben továbbra is úgy nyilatkoztak, hogy a novemberben kidolgozott költségcsökkentési tervet követik...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek