Cikkek

Őszi kollekció

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-27 14:10:03

A Canon bemutatta őszi kollekcióját, amely összesen negyvenegy új vagy megújult terméket tartalmaz.

A termékek közös jellemzője, hogy általában a korábbi termékeknél egyszerűbben kezelhető eszközök, amelyeknek ugyanakkor bővült a szolgáltatása.

A PIXMA multifunkciós fotónyomtató család hét új tagjának közös jellemzője az Auto Photo Fix automatikus képjavító szoftver, a szkennelést leegyszerűsítő Auto Scan Mode, valamint a ChromaLife100+ rendszer, amely a Canon FINE nyomtatófej-technológiájával, az új folyadékalapú tintákkal és az új nyomathordozókkal együtt ellenállóbb és hosszabb élettartamú nyomatokat eredményez. (Albumban tárolt nyomat színei több mint 100 évig garantálhatók, üveg alatti tároláskor 30 évig, szabad levegőn pedig 20 évig. Ezeket az időtartamokat azonban a Canon csak az általa kifejlesztett, speciális ötrétegű papírral garantálja.) A termékskála csúcsán lévő MP980-as típus érdekessége, hogy kapott egy hatodik, szürke tintapatront, amivel a monokróm nyomtatás tónusgazdagságát hivatott növelni. A család két tagját, az MP980-at és az MP620-at Wi-Fi csatolóval (IEEE802.11b és g) is ellátták. A Canon három PIXMA fotónyomtatót is bejelentett, melyek közül a legnagyobb teljesítményű, az iP4600 típus, közvetlenül tud CD-re és DVD-re nyomtatni.

selphy_es30.jpgAz őszi újdonságok között van két új SELPHY modell is, az ES3 és az ES30. A 60-as évek táskarádióit idéző, hordozható fotónyomtatók a fotópapírt és festéket egyetlen kazettában tároló Canon Easy Photo Pack csomagot használják, melyek védenek a por ellen is. Kezelésük a Canon Easy Scroll vezérlőtárcsával egyszerű, és ezt szolgálják a beépített képeffektusok is. Van rajtuk IrDA és Bluetooth csatlakozási lehetőség.

A színes lézertechnológiában is történt előrelépés. A kisebb irodák kiszolgálására szánt, hálózati használatra is alkalmas i-SENSYS LBP5050n, valamint a hálózati csatoló nélküli, elsősorban otthoni használatra tervezett LBP5050 kialakításánál fontos szempont volt az energiatakarékosság, a csendes működés és hogy kezelése egyszerű legyen. Ez utóbbit segíti a mindent-az-egyben tartalmazó színes festékkazetta is. A professzionális irodai multifunkciós készülékek, a nagy teljesítményű színes i-SENSYS MF9170 és az MF9130, a kisebb irodáknak szánt i-SENSYS MF8450 valamint a hat készülékből álló monokróm i-SENSYS MF4300 család egyaránt a környezetkímélés jegyében készült...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek