Cikkek

A büdös Alma leukémiát okoz?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-04 13:42:57

Hetekkel azután, hogy az Apple békét kötött a Greenpeace-szel, a cég ismét a zöldek figyelmének középpontjába került.

A francia Liberation napilap cikkében egy magát megnevezni nem kívánó, a Francia Nemzeti Tudományos Kutató Központban (CNRS) dolgozó kutatóra hivatkozva azt állítja, hogy az Apple Mac Pro olyan kemikáliákat párologtat, amelyeket rákos megbetegedésekkel és a fehérvérűséggel hoznak összefüggésbe. A kutató állítólag elemezte az Apple két, négymagos Intel Xeon processzort tartalmazó erőműve által kibocsátott furcsa szagot, és azt találta, hogy az olyan anyagokat tartalmaz, mint például az édeskés illatú, rákkeltő hatású benzol.

"A benzol hatással van a csontvelőre. Képzeljünk el valakit, aki napi nyolc órát dolgozik, és két hónapon keresztül lélegez be ilyen kigőzölgést. Az érzékenyebbeknél ennyi idő alatt már kifejlődhet a leukémia" - nyilatkozta Annie Leszkowicz, a Francia Környezetvédelmi és Munkavédelmi Ügynökségnél dolgozó, kemikáliákkal foglalkozó szakértő.

mac_pro.jpgA kétprocesszoros Mac Pro. Büdi?

Úgy tűnik, hogy az ügy először 2007 decemberében bukkant fel az Apple fórumán. Számos felhasználó jelezte, hogy a gép furcsa szagot áraszt, és többen azt állították, hogy fáj tőle a fejük, vagy éppen émelyegnek tőle...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek