Cikkek

Borúban derű a HP-nál

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-12-02 12:10:06

A december 1-jén nyilvánosságra hozott pénzügyi adatok alapján a HP Magyarország még nem érzi a világgazdasági válságot.

Az októberben lezárt 2008-as pénzügyi évben a Hewlett-Packard hazai leányvállalata 17 százalékkal több árbevételt könyvelhetett el, mint 2007-ben. Hegedüs Gábor, a vállalat vezérigazgatója az évzáró sajtótájékoztatón hozzátette, hogy az amerikai dollárban számított eredmény egy (nagyjából 10 százalékra tehető) része az árfolyamváltozásnak köszönhető, de az ettől megtisztított eredmény is felülmúlja a várakozásokat.

Különösen jó bizonyítvánnyal zárt a Személyi számítógépek üzletág (PSG) a maga 30 százalékos bővülésével. Az augusztusban kinevezett üzletágvezető, Takáts Kristóf elsősorban a HP erős pozícióját emelte ki a vállalati ügyfelek körében, valamint egyértelműen sikeresnek értékelte a nyitást az otthoni felhasználók felé, azaz a Pavilion sorozat itthoni debütálását. Ez utóbbi az utolsó negyedév eredményeiben mutatkozhatott csak meg, hiszen nagyjából az iskolakezdéssel egy időben startolt az új termékcsalád.

A céges összbevétel több mint felét adó Technológiai megoldások üzletág (TSG) is hozzájárult a növekedéshez. A 14 százalékos bővülés közel kétszerese a tavalyi, mérsékeltebb eredménynek. Itt a növekedés egyik motorját a hardverértékesítés jelentette, azon belül is a projektekhez köthető storage-eladások húzták felfelé az átlagot. Az outsource szolgáltatások között a biztonsági megoldásokra költöttek az ügyfelek bő 30 százalékkal többet, mint 2007-ben.

A HP Magyarország harmadik pilléreként funkcionáló Digitális nyomtatás és képalkotás üzletág (IPG) eredménye is 16 százalékkal jobb a tavalyi záró értéknél, ami mögött leginkább a kellékanyagok iránti keresletnövekedés áll. Dr. Czinege László üzletági igazgató szerint a nyomatszám emelkedése azt is jelzi, hogy a fénymásolás kezd visszaszorulni. Hozzátette, a termékértékesítés bővülésére is lát lehetőséget, elsősorban a még nem telített kis- és középvállalati szegmensben.

A jövő évi tervekkel kapcsolatban Hegedüs Gábor elmondta, hogy rövid átmeneti időszak után a piac stabilizálódását várják...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek