Cikkek

Bluetooth 3.0 még áprilisban

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-10 10:10:05

A Bluetooth SIG hivatalosan is útjára bocsátja a szabvány 3.0-ás változatát, ami úgy teszi lehetővé nagyméretű állományok átvitelét, hogy a 802.11n-re épít.

Az előzetes menetrendnek megfelelően a Bluetooth munkacsoport április 21-én hivatalosan is bejelenti a Bluetooth 3.0-ás szabványt. Hogy mely gyártók fognak kínálni az új standardnak megfelelő chipeket még nem ismert, de minden bizonnyal a bejelentéssel egy időben ezek listája is nyilvánosságra kerül. A szabvány legfontosabb újdonsága, hogy sokkal gyorsabb fájlátvitelt tesz lehetővé a 802.11 technológia használatával. Ez közel sem azt jelenti, hogy a Bluetooth hirtelen Wi-Fi-vé változott volna, csupán azt, hogy a másik szabvány elemeire építkezve fejlesztették tovább ezt. A Bluetooth korábbi verzióit kilobájtos nagyságrendű állományok, határidőnapló bejegyzések, telefonkönyv-bejegyzések átvitelére szánták, de ahogy a mobileszközök egyre inkább hordozható szórakoztató központokká avanzsálnak, az olyan állományok, mint a zenei és videófájlok átvitelére a meglévő szabvány már nem alkalmas, nem elég gyors.

A 3.0-ás szabványt ismerő eszközök természetesen visszafelé kompatibilisek és alapvetően ezek is a 3 megabit per másodperces sebességű, alacsonyabb fogyasztású és kisebb sávszélességet használó, csak a 2...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek