Cikkek

Bizakodnak a memóriagyártók

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-08 20:45:28

A legnagyobb tajvani gyártók júniusi eladásait visszafogták az alacsony árak, de növekedéssel számolnak 2008 második felére.

A DigiTimes összeállítása szerint az A-Data az előző évhez képest több mint 30 százalékkal csökkenő értékesítési eredményekről számolt be, amiért a gyengülő keresletet és a NAND flash memóriák gyors árcsökkenését okolja. A cég bizakodó 2008 hátralevő részére vonatkozólag, de a fogyasztási kedv az amerikai gazdaságban tapasztalható visszaesése még alapvetően átformálhatja a piacot. Júniusban az A-Data értékesítésének 57 százalékát a DRAM, míg 43 százalékát a NAND flash memóriák tették ki.

A Transcend folyamatosan csökkenő értékesítésről számolt be júniusra, ugyanakkor abban bízik, hogy a második pénzügyi negyedévre a bruttó árrés ismét a kétszámjegyűre hízik. A cég piaci részesedésének növekedésével párhuzamosan a NAND flash memóriák értékesítésének növekedéséről is beszámolt. Júniusban a Transcend teljes eladásaiból 39 százaléknyi volt DRAM, míg a NAND flash eladások 53 százalékot tettek ki...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek