Cikkek

Beárazták a novemberben induló Windows Azure-t

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-21 21:42:19

A Microsoft közzétette a Windows Azure, az SQL Azure és a .NET Services árait. A platform novembertől lesz „élesben” is hozzáférhető a fizető felhasználók számára.

A Microsoft közzétette a Windows Azure platform árazását. Ez magában foglalja a felhő (cloud) szolgáltatások igénybe vételéhez szükséges operációs rendszert, a web-alapú relációs adatbázist Microsoft SQL Azure-ban (korábban SQL Services), mint ahogy az együttműködés és kapcsolódás képességét a .NET Szolgáltatásokhoz. A Microsoft fogyasztás-alapú árazási modellt alkalmaz, lehetővé téve partnereinek, hogy csak azokért a szolgáltatásokért fizessenek, amelyeket valóban használnak is. Az árak a következők:

Windows Azure:
• Feldolgozás 0,12 dollár óránként
• Adattárolás 0,15 dollár minden tárolt gigabájt után
• Adattárolási tranzakciók 0,01 dollár minden 10 ezer tranzakció után

SQL Azure:
• Web Edition – 1 gigabájtos relációs adatbázisig 9,99 dollár
• Business Edition - 10 gigabájtos relációs adatbázisig 99,99 dollár

.NET Services:
• Üzenetek 0,15 dollár minden 100 ezer művelet után, beleértve a Service Bus üzeneteket és Access Control tokeneket is

Sávszélesség:
• Mindhárom szolgáltatásnál a bejövő adatok után 0,10, a kimenő adatok után pedig 0,15 dollárt számláznak gigabájtonként.

Kedvezmények és speciális ajánlatok
A Microsoft hangsúlyozta, hogy partnerei olyan speciális ajánlatokhoz és kedvezményekhez is hozzáférhetnek, amelyek abban segítik őket, hogy megoldásaikat gyorsabban piacra dobhassák. A Microsoft-partnerek 5 százalékos bevezetési kedvezményt kapnak a Windows Azure feldolgozás, az SQL Azure és a .NET Services árakból. Az MSDN Premium előfizetők hozzáférnek majd azokhoz a forrásokhoz, amelyek segítségével kifejleszthetik és tesztelhetik saját felhő-alapú alkalmazásaikat. Egy "fejlesztést felgyorsító" ajánlattal is előáll majd a cég: azok a partnerek, akik gyorsan szeretnének kifejleszteni és üzembe állítani alkalmazásaikat, 15-30 százalékos kedvezményt kaphatnak, ami 6 hónapos elkötelezettséget jelent az Azure felé....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek