Cikkek

Ballmer: újraindul a gazdaság

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-14 13:10:16

A gazdasági válság hátteréről és az informatika szerepéről a válság utáni időszakban beszélt Steve Ballmer a Tech Ed konferencia megnyitóján.

A világgazdaság jelenleg újrandítja ("reseteli") magát - fogalmazott a Microsoft vezérigazgatója a Tech Ed konferencia indiai kiadásának megnyitóján. Mint mondta, a vállalatok és a magánemberek túl sok kölcsönt vettek fel, amit kiadásaik fedezésére fordítottak. Az Egyesült Államokban a tőkekiadás 50 százalékát informatikára fordították, míg a lakossági jelzáloghitelekből leginkább elektronikai eszközöket vásároltak, többek között PC-ket és lapos képernyőjű televíziókat. Ballmer felfújt lufihoz hasonlította a világgazdaságot, amiből "most jön ki némi levegő".

A Microsoft januárban jelentette be, hogy világszerte 5000 munkahelyet szüntetnek meg. Előfordulhat, hogy a vállalatnak újra "át kell tekintenie" ezt a tervet, ha a gazdasági helyzet az Egyesült Államokban jelentősen romlik - mondta Ballmer. A vezérigazgató ugyanakkor cáfolta az SAP felvásárlásáról szóló híreszteléseket. A recesszió ellenére a Microsoft továbbra is befektet az új termékek és technológiák fejlesztésébe, beleértve a webes keresést...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek