Cikkek

Az Oracle megveszi a Sun Microsystems-t

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-20 17:10:05

Az Oracle 7,4 milliárd dollárt fizet készpénzben a Sun részvényeiért vagy 5,6 milliárdot készpénzben és az adósságait is átvállalja. A Sun másfél milliárd dolláros profitot hozhat az Oracle-nek már az első évben.

Az Oracle részvénzenként 9 és fél dollárt fizet készpénzben a Sunnak, és az átvett cég adóságait is átvállalja. Az Oracle ezzel a lépésével növeli azoknak a cégeknek a halmazát, melyeket az utóbbi pár évben kebelezett be - ezek között olyan jelentős cégek is voltak, mint a Siebel, a PeopleSoft és a BEA Systems.

A céget sokáig ostromolta az IBM, de nemrég a Sun visszalépett. Bár korábban is felmerült, hogy az Oracle is megvenné a Sunt, de ez először nem tűnt komolynak, mert az Oracle - a HP-vel közösen kifejlesztett Exadata tárolószervert leszámítva - eddig még nem lépett be a hardverpiacra. A megegyezést követően azonban a Sunt felvásárolva akar az Oracle teret hódítani ezen a területen is. A Sun mellett szól az is, hogy a Solaris régóta az Oracle bevált platformjai közé számít.

Az Oracle szerint a két cég összeolvadásával jóval több bevételre tehet szert, mint amennyivel a BEA Systems, a PeopleSoft és a Siebel megvételekor számoltak...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek